ΝΕΥΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗ

Η μέθοδος θεραπείας ΝΕΥΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗ στοχεύει στη Δομική και Νευρολογική εξισορρόπηση όπως και στη σωστή ενδυνάμωση του σώματος. Συγκεκριμένα:

  • α- επαναφέρει το σώμα δομικά (σκελετική εξισορρόπηση) με την εφαρμογή χειροπρακτικών μη επεμβατικών τεχνικών, η οποία συντηρείται με ασκησιολόγιο ισομετρικών ασκήσεων. Έτσι το σώμα απαλλάσσεται άμεσα από μικρής η μεγάλης έντασης καθημερινούς πόνους.
  • β- επαναφέρει το σώμα νευρολογικά (εξισορρόπηση κι ενεργοποίηση των μηχανισμών του κεντρικού νευρικού συστήματος) χρησιμοποιώντας τεχνικές όπως IRT, STRAIN AND COUNTERSTRAIN, TAPPING POINTS, CLEARING TECHNIQUES κ.λ.π., οι οποίες διευκολύνουν το σώμα να επανενεργοποιηθεί με αποτέλεσμα την ανάκτηση της δύναμης και της σωστής λειτουργίας του.
  • γ- απομακρύνει με ειδικές τεχνικές τους μυϊκούς πόνους και τις εντάσεις της περιτονίας που προκύπτουν από την κούραση.
  • δ- εστιάζει στην αποκατάστασηκαι εκγύμναση του σώματος χρησιμοποιώντας ειδικό ασκησιολόγιο ισομετρικών ασκήσεων.

Η μέθοδος λοιπόν αυτή σε συνδυασμό με τις ειδικές ασκήσεις ενδυνάμωσης συμβάλλει στην αποκατάσταση και διατήρηση της σωστής λειτουργίας του σώματος, με έναν και μοναδικό σκοπό: την προαγωγή της καλής υγείας.