ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΧΟΡΕΥΤΩΝ

Θεραπευτικές Μέθοδοι που θα χρησιμοποιηθούν

Α. ΝΕΥΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗ - ΝΕΥΡΟ/ΜΥΟ/ΠΕΡΙΤΟΝΙΑΚΗ ΕΝΕΡΓΟΠΟΊΗΣΗ
Β. ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗΣ ΠΕΡΙΤΟΝΙΑΣ Fascial Fitness
Γ. ΑΙΣΘΗΤΗΡΙΑΚΗ ΚΙΝΗΣΗ (Διαλογισμος μέσω Κίνησης)


ΟΦΕΛΗ ΜΕΘΟΔΩΝ ΣΤΟΥΣ ΧΟΡΕΥΤΕΣ

1) ΣΚΕΛΕΤΙΚΗ ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΣΗ
Τα οφέλη της Σκελετικής Ευθυγράμμισης είναι τα εξής:
α- οι αρθρώσεις λειτουργούν σωστά χωρίς να μπλοκάρουν, μπορούν να έχουν δηλαδή όλο το εύρος κίνησης.
β- ο κάθε μυς αποκτά το σωστό μήκος (ΔΕΝ βρίσκεται δηλαδή σε σύσπαση ή διάταση) με αποτέλεσμα να αποφεύγεται η νευρολογική απενεργοποίησή τους, η οποία οδηγεί σε αδυναμία του μυός να αποκτήσει τη μέγιστη δύναμη, λειτουργία και απόδοση στη κίνηση.

2) ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΥΩΝ
Χρησιμοποιώντας ειδικά μυϊκά τεστ και έχοντας μια διαφορετική άσκηση για τον κάθε μυ δίνεται η δυνατότητα στον χορευτή-τρια να νοιώσει μεμονωμένα τον κάθε έναν από αυτούς. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο χορευτής:
α- να αποκτά ένα ισορροπημένα δυνατό σώμα και ο κάθε μυς να είναι ενεργοποιημέμος, να ενδυναμώνεται και να κάνει την δουλειά για την οποία είναι προορισμένος. Έτσι το σώμα συνολικά αποκτά την μέγιστη δύναμη και απόδοση στο μάθημα, την παρασταση και σε ό,τι του ζητηθεί.
β- να γνωρίζει συνειδητά ποιός μυς δουλεύει σε κάθε κίνηση εξοικονομώντας ενέργεια και δύναμη. Έτσι, αποφεύγεται η άσκοπη χρήση μυών που δε θα έπρεπε να συμμετέχουν.
γ- να αποφεύγει τους τραυματισμούς. Έχοντας αποκτήσει ένα ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΑ δυνατό σώμα το οποίο συνειδητά χρησιμοποιεί, ο χορευτής-τρια καθίσταται ικανός να κατανοεί τις δυνατότητες και τα όρια του σώματός του.

3) ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΗΣ
Έχοντας την δυνατότητα να αποκωδικοποιήσω την Τεχνική του Κλασσικού Μπαλλέτου μέσα στο πλαίσιο της Ανατομίας και της Νευρολογίας εκπαιδεύω τον/την χορευτή/τρια να κατανοεί και να αποδίδει ό,τι του ζητείται. Σε συνεργασία με τους καθηγητές χορού της σχολής θα εντοπίζονται οι αδυναμίες των μαθητών και εγώ με την σειρά μου θα εστιάζω στην αντιμετώπισή τους.

4) ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΠΕΡΙΤΟΝΙΑΣ
Ενδυναμώνοντας την περιτονία του σώματος με ειδικές ασκήσεις ο χορευτής/τρια αποκτά επιπλέον ευλυγισία, ελαστικότητα και δύναμη αποφεύγοντας τους τραυματισμούς.

5) ΑΙΣΘΗΤΗΡΙΑΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
Χρησιμοποιώντας την Αισθητηριακή Κίνηση ο χορευτής/τρια θα συντονίζει το σώμα με τον νου εξασφαλίζοντας την συγκέντρωση που απαιτείται για την μέγιστη απόδοση.
Στο Healing Art παραδίδονται μαθήματα και σεμινάρια με στόχο την ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ της ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΜΠΑΛΕΤΟΥ